chita Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 (edited) [SIZE=4]Dolar PILNIE potrzebuje pomocy!!!:-( Sytuacja Dolara niestety jest coraz gorsza, od prawie roku nie wychodzi na spacery, nie wie co to wybieg i nie ma kontaktu z człowiekiem, psiak popadł w totalną depresje...rani się o kraty i ślini niemiłosiernie:-( Do przytuliska w Glinnie trafił w połowie stycznia 2011, odłowiony został ze Lwówka. Był wtedy piękny, zdrowy i zadbany... Dolar jest młody (góra 2-3 lata), masywny. Pies bardzo tęsknił za właścicielem, który jak udało sie ustalić wolontariuszkom szczuł go na inne psy, stąd Dolar nie pała miłością do czworonogów Obecnie z dnia na dzień Dolar coraz gorzej znosi kojec i samotność, nie szuka już kontaktu z człowiekiem, ociera nosem o kraty, co w rezultacie prowadzi do otarć pyszczka, całkowicie się poddał.:-( Po Dalii, która jest w DS zostało miejscie u furciaczkowej, to jedyna szansa dla Dolara ponieważ schron odmawia wydania psa do adopcji... chwilowo mamy zgode na zabranie go. niestety koszt hotelu to 400zl miesięcznie, bez stałych i jednorazowych deklaracji nie jestesmy w stanie mu pomóc Czy ktoś może pomóc? Nawet 5zl deklaracji pomoże wyciągnąć Dolara ze schronu... To jedyne jakie mamy zdjęcia Dolara z przed roku, obecnie nie wyglada niestety tak dobrze... 13.02.2011 r. Proszę, dajmy mu chociaż szansę:-( banerek: EDIT: luty 2012 Udalo nam sie zabrać Dolarka i jest juz w hotelu u furciaczek, Dolar okazał się niezwykle przyjaznym i miziastym psiakiem, jednak czekają go badania (rtg-ma w "pałąk" wygięty kręgosłup, wymazy -pod kątem alergii, Dolarek ma zaczerwieniony mocno pysk i puchnie) i konsultacje weterynaryjne na co zbieramy pieniążki. Za każdą złotówkę będziemy niezmiernie wdzięczni!! Edited December 5, 2012 by chita Quote
chita Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 (edited) Deklaracje jednorazowe martasekret.........30zl kkasiiiar .............74zl Uru.....................cos bira......................30zl chita.....................50zl aida,.....................cos zioberek87..............cos z FB......................20zl marmosia-podac konto na pw Deklaracje stale chita............30zl tobciu..........10zl (na pol roku narazie ) Anula...........10zl (na pol roku) moca35........15zl Kocurek .......5euro (ok 20zl) marmosia......20zl (przez pol roku, platne z gory) Telimena.........20zl bora1...............10zl imperator.........10zl p.Beata.............10zl (znajpma imperatora;) ) P. .....................10zl (anonimowy darczynca) Donvitow............100zl kkasiiiar................20zl (10zl kkasiiiar + 10zl rodzice) z fb (na pol roku)....10zl karolina175............30zl Juldan...................15zl rodzice imperatora..10zl znajoma j.w...........10zl (znajoma rodzicow imperatora) Razem 360zl ROZLICZENIE : Wplywy styczen 2012 (od 7 stycznia do 9lutego) 20zl imperator 50zl p. (49,67zl zaokraglam do 50 anonimowy darczynca) deklaracja stala za I,II,III, IV, V 50zł KAROLINA K (fb) 30zl chita 30zł martasekret 94zł kkasiiiar(bazarek?) 10zł tobciu 30zł karolina175 40zł Telimena 20zł BORA1 30zł Zbigniew G z Opola 50zł TULIPANNA 10zł Anula 15zł moca35 20zł Helena K (fb) 100zł Donvitow 50zł aida 10zł Kamil P (fb) 120zł marmosia 20zł rodzice imperatora 30zł Juldan 30zł zioberek87 30zl bira ( 150zl na BB) 30zł karolina175 10zł tobciu 10zł anula 21zł kocurek 20zł jok 50zl chita 100 Donvitow rozliczenie od 10 lutego do 6 marca 340zł randall(bazarek na Dolara) 20zł imperator (Dolar) 10zł Kamil P (Dolar) fb 15zł moca35 (Dolar) 20zł Bora1 (Dolar) 20zł kkasiiar (Dolar) 40zł Telimena (Dolar marzec, kwiecień) 10zł Anula (Dolar) 20zł Kocurek (Dolar) 100zl Donvitow 100zl chita (III,IV;V) razem: 695 Wplaty od 7 marca do 15kwietnia 10zł tobciu (dolar) 20zł łukasz g. (dolar) 15zł moca35 (dolar) 10zł kamil p.(fb) (dolar) 10zł anula(za IV dolar) 40zł imperator (dolar za III i IV) 21zł kocurek (dolar) 10zł tobciu (dolar IV) 30zł bira 50zł juldan (dolar III, IV plus bonus) 20zł bora1 (dolar) 100zl donvitow RAZEM: 336 rozliczenie od 16kwietnia do 18 maja 2012 wpłaty: 20$ kanadyjskich p...(Dolar) 10ZŁ Kamil P fb.(Dolar) 15zł moca35 (Dolar) 10zł tobciu(Dolar) 10zł Anula(Dolar) 20zł Telimena(Dolar) 21zł Kocurek(Dolar) 20zł Arkadiusz G.(Dolar) 15zł moca35(Dolar) 10zł Kamil P.fb.(Dolar) 100zl Donvitow RAZEM: 231zl 20 $ kanadyjskich Rozliczenie od 19 maja 2012 do 20 czerwca wpłaty: 50zł chita(Dolar) 30zł Juldan(Dolar maj, czerwiec) 30zł Bira 280zł Karolina175(bazarek ogłoszeniowy na Dolara) 10zł Anula (Dolar) 20zł Telimena(Dolar) 10zł tobciu (Dolar) 22zł kocurek(Dolar) 10zł Bora(Dolar) 15zł moca35(Dolar) 10zł Kamil P-fb(Dolar) 100zl Donvitow Razem: 587 rozlicenie od 21 czerwca do 29 lipca 20zł Telimena (Dolar) 10zł Tobciu (Dolar) 21zł Kocurek (Dolar) 30zł Juldan (Dolar) 50zl chita (Dolar ) 10zł Bora (Dolar) 15zł Moca35 (Dolar) 100zl Donvitow razem: 256 zl rozliczenie od 30lipca do 31 sierpnia wpłaty: 20zł Telimena(Dolar) 10zł Tobciu (Dolar) 20zł Kocurek (Dolar) 10zł Bora (Dolar) 15zł moca35 (Dolar) 50zl chita 100zl Donitow razem 225zl rozliczenie od 1 września do 11 października 2012 40zł Telimena(za IX i X Dolar) 100zł Donvitow 20,50zł Kocurek (Dolar) 10zł tobciu (Dolar) 10zł Bora (Dolar) 15zł moca35 (Dolar) 10zł tobciu (Dolar) 100zł Donvitow 15zł moca35 (Dolar) 20zł Kocurek (Dolar) razem 340,50 rozliczenie od 12 pazdziernika do 27listopada wpłaty: 10zł Bora (Dolar) 100zł Donvitow 50zł chita (Dolar) 30zł piescofajnyjest (Dolar) (wplata z 5 sierpnia przez paypal) 20zł Telimena (Dolar) 21zł Kocurek (Dolar) 10zł Bora (Dolar) 15zł moca35 (Dolar) 20zł tobciu (Dolar) 30zł piescofajnyjest (Dolar) (wplata z 20listopada przez paypal) razem 306 zl razem: RAZEM : 4106,00 zl i 20$ kan. wplynelo na konto BB z tytulem dla Dolara [SIZE=4] wydatki: -350zł transport od agaga21 do furciaczek -40zł transport z hoteliku za Nowym Tomyślem do agaga21 (łącznie 100km) -235zł hotelik pod nowym tomyślem -30zł wizyta u weta -400zł opłacony hotel u gosi od końca lutego do konca marca -150zl wizyta u weta furciaczka, rtg i zeskrobiny -490 hotel i leczenie Dolara do konca kwietnia - 400zl hotel do konca maja i 10zl leki -550zl hotel i kastracja Dolara (do koncac czerwca) 400+150zl -400 hotel do konca lipca -400 hotel do konca sierpnia -400zl hotel do konca wrzesnia ⁻ 400zl hotel pazdiernika -400 hotel listopad łącznie: 4655zł [SIZE=5] RAZEM : - 549 zł Edited January 29, 2013 by chita Quote
Pyrdka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jestem u Dolara. Musimy zebrać deklaracje. Dolar strasznie się męczy w kojcu. Quote
chita Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 cos dopisac, zmienic? ja przekazuje na Dolcia moja stałą po Dalci, 25zl, tyle narazie moge... Quote
Akrum Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 jestem i ja u Dolara i zabieram się za rozsyłanie wątku. Dzięki chita :) Quote
tobciu Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jestem na zaproszenie Akrum. Dziewczyny.. 10 zl jestem w stanie zadeklarowac.. wiecej nie dam rady. Narazie na pol roku, moze uda mi sie wiecej, albo dluzej jesli bedzie trzeba. Na ta chwile moge tyle.. Quote
martasekret Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 jednorazowo mogę coś dołożyć. stałych deklaracji mam niestety już trochę za dużo... Quote
Anula Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jestem też na zaproszenie Akrum.Już nie wiadomo komu pomagać tyle tych bid jest.W ostateczności bo jestem zadeklarowana na maksa i mam na tymczasie sunię w BDT,że mogę jedynie 10zł deklaracja stała na pół roku.Jeżeli taką ofertę przyjmiecie to będzie dobrze,nie dam rady nic więcej.A Dolar przepiękne ma umaszczenie sporo ogłoszeń i mam nadzieję,że szybko znajdzie dom.Przepiękny pies a charakter też naprawi się w hoteliku. Quote
agaga21 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 karolina, bardzo ci dziękuję za założenie wątku. sytuacja dolara jest beznadziejna, bo nawet jeśli znajdzie się ktoś chętny do adopcji, pracownicy go nie wydadzą. poza tym kompletnie nie wiadomo by było jak go ogłaszać. jedyna szansa dla niego to hotelik. furciaczkowa pozna psa, oceni jego charakter i wtedy dopiero będzie można myśleć o szukaniu domu dla niego. bardzo prosimy o pomoc! Quote
chita Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 martasekret napisał(a):jednorazowo mogę coś dołożyć. stałych deklaracji mam niestety już trochę za dużo... Anula napisał(a):Jestem też na zaproszenie Akrum.Już nie wiadomo komu pomagać tyle tych bid jest.W ostateczności bo jestem zadeklarowana na maksa i mam na tymczasie sunię w BDT,że mogę jedynie 10zł deklaracja stała na pół roku.Jeżeli taką ofertę przyjmiecie to będzie dobrze,nie dam rady nic więcej. dziewczyny ogromnie dziekuje!! w tej sytuacji naprawde kazda zlotowka jest niezmiernie wazna! wiem ze kazdy ma 'po szyje' deklaracji tym bardziej wielkie dzieki!! Quote
martasekret Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 agaga21 napisał(a):karolina, bardzo ci dziękuję za założenie wątku. sytuacja dolara jest beznadziejna, bo nawet jeśli znajdzie się ktoś chętny do adopcji, pracownicy go nie wydadzą. poza tym kompletnie nie wiadomo by było jak go ogłaszać. jedyna szansa dla niego to hotelik. furciaczkowa pozna psa, oceni jego charakter i wtedy dopiero będzie można myśleć o szukaniu domu dla niego. bardzo prosimy o pomoc! dlaczego schron nie wyda dolara do adopcji..? domyślam się, że nie chcą brać na siebie odpowiedzialności za ewentualne problemy, które będzie stwarzał nowym opiekunom...? Quote
chita Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 martasekret napisał(a):dlaczego schron nie wyda dolara do adopcji..? domyślam się, że nie chcą brać na siebie odpowiedzialności za ewentualne problemy, które będzie stwarzał nowym opiekunom...? nie do konca...to dosc specyficzny schron bo nawet osobom, ktore chcialy pomagac odmowiono wstepu...ponadto z tego co pamietam Dolar bardzo podobal sie pracownikowi i robil problemy z jego wydaniem mimo ze pare miesiecy temu byl na niego chetny dom.... Quote
agaga21 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 z tego co pamiętam to według pracowników psy które nie akceptują innych zwierząt, nie nadają się do adopcji(tu niestety taka jest specyfika tej rasy). zgodzą się go wydać jedynie do osoby znającej się na "takich" psach-tu mamy furciaczkową, która dodatkowo jest behawiorystką. Quote
Donia<3 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ZApisuje wątek Dolaraa :) Porosyłam link gdzie się da ;) Trzymam Kciuki ;* Quote
fioneczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Akrum napisał(a):jestem i ja u Dolara i zabieram się za rozsyłanie wątku. Dzięki chita :) niestety nie mogę pomóc Quote
Akrum Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 dziękuję, że odpowiadacie na wysyłane zaproszenia i przybywacie na wątek :) od rana rozsyłam wątek i mam nadzieję, że uda się Dolarowi pomóc. pomóżcie proszę rozsyłać i zapraszać ludków kochanych :) musi się nam udać pomóc chłopakowi, inaczej niestety spędzi całe życie w małym kojcu. Niestety ogłaszać psa na razie nie można - nie jest ani wykastrowany, ani nie dane nam było go poznać chociażby na spacerze. Quote
kkasiiiar Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Zapisuje watek , moge przekazać 74 zł na Dolara poprosze nr konta :) Quote
chita Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 kkasiiiar napisał(a):Zapisuje watek , moge przekazać 74 zł na Dolara poprosze nr konta :) Kasiu:loveu::loveu::loveu: Agata na jakie konto zbieramy, BB? Quote
martasekret Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='chita']nie do konca...to dosc specyficzny schron bo nawet osobom, ktore chcialy pomagac odmowiono wstepu...ponadto z tego co pamietam Dolar bardzo podobal sie pracownikowi i robil problemy z jego wydaniem mimo ze pare miesiecy temu byl na niego chetny dom.... znam podobne sytuacje i nie jestem w stanie ich zrozumieć... dobrze, że w tym przypadku zgoda jest. To szansa dla Dolara! Quote
Akrum Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 rozsyłam dalej - musi się nam udać, prawda? Musimy mieć stałe deklaracje, ale również jednorazówki, ponieważ w Glinnie nie szczepią na wirusówki, kto wie czy będzie w ogóle p-ko wściekliźnie zaszczepiony. Na pewno będzie trzeba chłopaka odrobaczyć. A co najważniejsze wykastrować. Szkoda,że nie mamy gdzie Dolara przetrzymać choć jeden dzień bo można by go u naszego weta ciachnąć, mamy zniżki. No ale trudno. A i jeszcze na transport musimy zebrać kaskę. Dużo tych wydatków, ale mam nadzieję, że się uda. Już nie raz na dogo działy się cuda, prawda? :) Quote
Akrum Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 martasekret napisał(a):dobrze, że w tym przypadku zgoda jest. To szansa dla Dolara! na razie jest, ale musimy szybko działać, by zdanie nie zostało zmienione czasami. Już to raz przerabiałyśmy z goldenem, w dzień transportu pies nie został nam wydany :( Quote
Recommended Posts